Programma van Inspiratiedag Jonge Kind: de basis voor de basisvaardigheden

Inspiratiedag Jonge Kind: de basis voor de basisvaardigheden

Programma van Inspiratiedag Jonge Kind: de basis voor de basisvaardigheden

Op donderdag 20 maart:
9:30 - 9:45 Inloop Door Miriam Op de Beek, Arjan de Lange, Jeroen Aarssen, Lilian van der Bolt, Naomi Baggelaar
9:45 - 10:45 Opening en plenaire lezing 'Met kleuters werken aan de basis van alle vaardigheden' Door Jeroen Aarssen, Helma Brouwers
10:50 - 11:05 Pauze met koffie, cappuccino, thee en lekkers
11:10 - 12:40 WORKSHOPS
  1. Workshop Rekenen Door Arjan de Lange, Naomi Baggelaar
  2. Workshop Mondelinge taal en interactie Door Miriam Op de Beek
  3. Workshop Het jonge brein en zelfsturing Door Jeroen Aarssen
  4. Workshop Spel en spelcoach Door Lilian van der Bolt
12:45 - 13:30 Pauze met uitgebreid lunchbufet
13:35 - 15:05 ONTWERPATELIERS
  1. Ontwerpatelier Rekenen Door Arjan de Lange
  2. Ontwerpatelier Mondelinge taal en interactie Door Miriam Op de Beek
  3. Ontwerpatelier Het jonge brein en zelfsturing Door Jeroen Aarssen
  4. Ontwerpatelier Spel en spelcoach Door Lilian van der Bolt
15:10 - 15:45 Afsluiting van de dag & netwerkborrel
  1. Na binnenkomst bij onze CPS Academie in Amersfoort kun je de dag ontspannen starten met een koffie, thee en wat lekkers. 

  2. Van 9:45 tot 10:45

    Opening en plenaire lezing 'Met kleuters werken aan de basis van alle vaardigheden'

    Door Jeroen Aarssen, Helma Brouwers

    Na het inloopmoment wordt deze inspiratiedag plenair geopend door Jeroen Aarssen, onderwijsadviseur bij CPS en geeft daarna het woord aan Helma Brouwers. Op interactieve wijze zal zij spreken over het jonge kind. 

    Met kleuters werken aan de basis van alle vaardigheden

    In haar lezing gaat Helma Brouwers op zoek naar het meest effectieve onderwijskundige aanpak voor jonge kinderen. Die zoektocht brengt haar langs vele dwalingen, zoals: je kunt niet vroeg genoeg beginnen met aanleren van basisvaardigheden; of, ook voor jonge kinderen moeten we een methode aanschaffen om zeker te weten dat we de noodzakelijk doelen zullen behalen.

    Effectiviteit willen bereiken door stevige controle uit te oefenen op kinderen en hun ontwikkeling? Leerwinst willen behalen ten koste van ontwikkelingswinst?

    Helma Brouwers schetst alternatieven waarbij effectiviteit gezocht wordt in aansluiting zoeken bij hoe jonge kinderen zich ontwikkelen, bij kinderen weten te boeien en te raken. En waarbij voorop staat dat ons aanbod betekenisvol moet zijn voor de kinderen zélf.

  3. Van 10:50 tot 11:05

    Pauze met koffie, cappuccino, thee en lekkers

    Pauzemoment met koffie, cappuccino, thee en lekkers.

  4. Van 12:45 tot 13:30

    Pauze met uitgebreid lunchbufet

    Er staat een uitgebreid lunchbuffet klaar, deels vegetarisch en op verzoek veganistisch.

  5. Van 13:35 tot 15:05

    ONTWERPATELIERS

    In een 1,5 uur durende ontwerpsessie naar keuze delen we met jou een aantal vakgerichte voorbeelden, die je vervolgens onder begeleiding uitwerkt tot praktisch inzetbare producten. Daarnaast is er ruimte voor het delen van ideeën met andere deelnemers en ontvang je feedback op jouw ontwerp. 

  6. Van 13:35 tot 15:05

    1. Ontwerpatelier Rekenen

    Door Arjan de Lange

    In de interactieve ontwerpsessies ga je samen met anderen uit jouw vakgebied aan de slag om een toepassing van spelend Rekenen te ontwerpen welke toegepast kan worden op de plek waar jij werkt als Jonge Kind professional. Je krijgt vakgerichte voorbeelden die je vervolgens onder begeleiding uitwerkt om toe te passen in jouw werkomgeving. Daarnaast is er ruimte voor het delen van ideeën met andere deelnemers en ontvang je feedback op je ontwerp.

  7. Van 13:35 tot 15:05

    2. Ontwerpatelier Mondelinge taal en interactie

    Door Miriam Op de Beek

    In de interactieve ontwerpsessies ga je samen met anderen uit jouw vakgebied aan de slag om een toepassing van Mondelinge taal en interactievaardigheden te ontwerpen welke toegepast kan worden op de plek waar jij werkt als Jonge Kind professional. Je krijgt vakgerichte voorbeelden die je vervolgens onder begeleiding uitwerkt om toe te passen in jouw werkomgeving. Daarnaast is er ruimte voor het delen van ideeën met andere deelnemers en ontvang je feedback op je ontwerp.

  8. Van 13:35 tot 15:05

    3. Ontwerpatelier Het jonge brein en zelfsturing

    Door Jeroen Aarssen

    In de interactieve ontwerpsessies ga je samen met anderen uit jouw vakgebied aan de slag om een toepassing van Het jonge brein en zelfsturing te ontwerpen welke toegepast kan worden op de plek waar jij werkt als Jonge Kind professional. Je krijgt vakgerichte voorbeelden die je vervolgens onder begeleiding uitwerkt om toe te passen in jouw werkomgeving. Daarnaast is er ruimte voor het delen van ideeën met andere deelnemers en ontvang je feedback op je ontwerp.

  9. Van 13:35 tot 15:05

    4. Ontwerpatelier Spel en spelcoach

    Door Lilian van der Bolt

    In de interactieve ontwerpsessies ga je samen met anderen uit jouw vakgebied aan de slag om een toepassing van Spel en spelcoach te ontwerpen welke toegepast kan worden op de plek waar jij werkt als Jonge Kind professional. Je krijgt vakgerichte voorbeelden die je vervolgens onder begeleiding uitwerkt om toe te passen in jouw werkomgeving. Daarnaast is er ruimte voor het delen van ideeën met andere deelnemers en ontvang je feedback op je ontwerp.

  10. Van 15:10 tot 15:45

    Afsluiting van de dag & netwerkborrel

    Na een korte plenaire afsluiting is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar na te praten over deze inspiratiedag. Waar ga jij concreet mee aan de slag morgen? 

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Prijs per deelnemer € 499,00

Heb je vragen?

Zoek in de website